در اين مقاله مي خواهيم به اين موضوع بپردازيم که چرا آموزش داستان نويسي به کودک اهميت دارد؟ داستان‌ کودکانه نويسي هنري ا‌ست که نقشي مهمي در زندگي کودکان دارد و در صورت نياز، مي‌توانند از آن بهره مالي ببرند. داستان‌نويسي نه تنها باعث تقويت خلاقيت کودکان مي شود، بلکه ارزشش بيشتر از يک توانايي هنري ساده است. يادگيري اين توانايي براي زندگي و آيند? شغلي لازم است. براي نوشتن داستان بايد اصول و قواعد را درنظر داشت. نه اينکه به کودکان انواع قيدها را ياد بدهيم، ولي بايد آن ها را با ساختار نقش‌ها، شخصيت‌ها، ويژگي‌هاي شخصيت‌هاي اصلي و شخصيت‌هاي منفي آشنا کنيم. و اينکه اتفاقات اصلي داستان‌ها چطور شکل مي‌گيرند.


 


5 روش آموزش داستان نويسي به کودکان:



  1. از کودک خود بخواهيد اتفاقاتي که در طول روز برايش افتاده را برايتان تعريف کند: هر شب قبل از خواب از کودک خود بخواهيد اتفاقات آن روز را براي شما تعريف کند. ابتدا ممکنه در يادآوري اتفاقات و کنار هم چيدن آنها مشکل به مشکل بخورد، براي همين شما سوالاتي ازش بپرسيد. براي مثال: امروز صبح که بيدار شدي چيکار کردي، توي مهدکودک با دوستات چه بازيايي انجام دادي؟ وقتي از دست دوستت ناراحت شدي، چه احساسي داشتي؟ چه کارتوني ديدي؟…. . اجازه بديد درباره همه احساساتش چه خوشحالي چه ناراحتي برايتان توضيح بدهد. بااين روش کودک شما متوجه مي شود هر داستاني يک شروع، اتفاقات مياني و پايان دارد.

  2. با کودک خود درباره آينده صحبت کنيد: روش ديگري که براي آموزش داستان نويسي کارايي دارد صحبت درباره آينده و تقويت قوه تخيل کودک است. مثلا از او بخواهيد بجاي حرف زدن درباره گذشته از آينده صحبت کند براي مثال ازش بپرسيد: وقتي پارک رفتيم ميخواي چه بازي کني يا …. .

  3. آموزش داستان نويسي با نقاشي: يکي از راه ها تشويق بچه هاي کوچيک به داستان نويسي نقاشي کردن است. از کودک خود بخواهيد نقاشي از اتفاقاتي که براش افتاده بکشه مثلا: گردشي که با دوستاش رفته، پارکي که بزرگش رفته و…. اجازه بديد هر طور دوست داره داستانش را نقاشي بکشد. مهم نيست نقاشي ساده‌اي باشد يا با جزييات و نکات ريز فقط هدف اين هست که بچه‌ها فکر کنند و افکارشان را بر روي کاغذ بکشند.

  4. خواندن قصه شب مناسب براي کودکان: بچه‌هاي خردسال و پيش دبستاني دوست دارند، براي آنها قصه خوانده شود که اين روش خيلي جذابي هست. وقتي قصه‌اي براي آنها مي‌خوانيد از کودک بخواهيد حالا داستان را با شخصيتهاي خيالي خودش تعريف کند و انتهاي داستان را تغيير دهد. بحث کردن در مورد اتفاقات و شخصيت هاي مهمي که داستان را ساخته کمک مي‌کند تا کودک با داستان نويسي آشنا شود. چه چيزي در ابتدا مهم هست؟ وسط داستان چه اتفاقي افتاد و چرا به انتها نياز هست؟… همه اين سوال‌ها و صحبت ها در مورد داستان باعث تقويت خلاقيت کودک مي شود.

  5. براي کودک نمايشي بازي کنيد بعد از او بخواهيد داستان نمايش را بنويسد: يک داستاني را در نظر داشته باشيدو آن را به صورت نمايشي حالا يا عروسکي يا به شکل ديگه اي براي کودک خود اجرا کنيد بعد از او بخواهيد هرچي از داستان متوجه شده را يا برايتان نقاشي کند يا بنويسد.

  6. از قصه صوتي در اپليکيشن کودک براي بچه ها استفاده کنيد: 


از تاثيرات کتابخواني روي کودک مي توان به شکل گيري ويژگي هايي مثل: صداقت، حقيقت، احترام به پدر و مادر و بسياري از اين ويژگي هاي مثبت در قصه کودکانه نام برد. با استفاده از قصه ها مي ‎توان کودکان را با ريشه و فرهنگ ها آشنا کرد و آن ها را به درک مناسبي در اين زمينه رساند.


داستان نويسي براي کودکان به تقويت مهارت هاي شنيداري آن ها کمک خواهد کرد. تعريف کردن داستان هاي جالب و هيجان انگيز باعث تحريک حس کنجکاوي کودک از عاقبت داستان خواهد شد که اين امر به يادگيري ، رشد و پيشرفت آن ها کمک خواهد کرد.


از آنجايي که داستان هاي براي کودکان بسيار مفيد هستند و به پيشرفت ذهني و فکري آن ها کمک مي کند متوجه شديد که چرا آموزش داستان نويسي به کودک اهميت دارد؟ و در آينده براي رفتن به مدرسه، درس خواندن و يادگيري هم به دردشون خواهد خورد.

نوشتن قصه کودک

فوايد قصه شب براي بچه ها

قصه خواندن

چرا آموزش داستان نويسي به کودک اهميت دارد؟

خودت داستان بنويس

دربارهي کتاب داستاننويسي براي کودکان

آموزش داستان نويسي به کودکان، چگونه؟

داستان ,کودک ,ها ,نويسي ,کودکان ,بخواهيد ,داستان نويسي ,آن ها ,کودک خود ,آموزش داستان ,از کودک ,آموزش داستان نويسي ,کودک اهميت دارد؟ ,باعث تقويت خلاقيت

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

wecant negineslkavir کتابخانه عمومی استاد شهریار مشاور مدیریت دوستداران ادبیات فارسی دانلود رایگان فیلم و سریال روانشناسي homak قلم نگاشت mahmood1355